SAMSUN / BAFRA - Bafra Mehmet Yıldız Halk Eğitimi Merkezi

Şbt

Bakanlığımız Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğümüzün koordinasyonunda  hazırlanan yaygın eğitim kurs içerikleri, bu kez de dijital eğitim platformu Halk Eğitimi Merkezleri Bilişim Ağı (HEMBA) da hayat buluyor. Halk Eğitimi Merkezlerimizde ve diğer kurs merkezlerimizde yüz yüze verdiğimiz kurslar artık dijital platformda da vatandaşlarımızın hizmetine sunuluyor. Yüz yüze eğitimden yararlanan daha fazla vatandaşımız dijital ortamdaki bu kurslardan yararlanacak.

Vatandaşlarımız https://www.hemba.gov.tr adresi üzerinden TC kimlik numarası ve e-Devlet şifreleri ile e-Yaygın sistemine giriş yaparak kayıt olabilecekler.

Eğitimleri başarılı şekilde tamamlayan vatandaşlarımızın Sertifika/Katılım Belgesi e-Devlet sistemine işlenmektedir.

Ara

Okulları 2023-2024 Eğitim ve Öğretim Yılı 1.Dönem Sınavlarının sınav giriş belgeleri 18.12.2023 tarihinden itibaren Açık Öğretim Liseleri Bilgi Yönetim sisteminde yayımlanmaya başlanmıştır. Öğrenciler belirtilen tarihten itibaren Açık Öğretim Liseleri Bilgi Yönetim Sistemine T.C. Kimlik Numarası/Öğrenci Numarası ve şifreleri ile girerek sınav giriş belgelerini alabileceklerdir. Açık Öğretim Liseleri Bilgi Yönetim Sisteminde fotoğrafı olmadığı için sınav giriş belgesini alamayan öğrenciler ise; kendilerine en yakın irtibat büroları aracılığı ile (Halk Eğitimi Merkezleri, Yurt Dışı İrtibat Büroları, KKTC ) Açık Öğretim Liseleri Bilgi Yönetim Sistemine fotoğraflarını 22 Aralık 2023 tarihi mesai bitimine kadar yüklettirdikten sonra sınav giriş belgelerini alabileceklerdir!!! Fotoğrafı olmayan öğrenciler Sınav Giriş Belgesi alamayacaktır.

ÖNEMLİ

Eyl

2023-2024 Eğitim ve Öğretim Yılı 1.Dönem İlk Kayıt ve Kayıt Yenileme İşlemleri 15 Eylül 2023 tarihinden 16 Ekim 2023 tarihi mesai bitimine kadar Ek'teki kılavuzlar doğrultusunda yapılabilecektir.

Öğrencilerimiz 2023-2024 1. dönem sınavlarına fotoğraflı sınav giriş belgesi ile girebileceklerdir. Giriş belgesinde fotoğrafı bulunmayan öğrenciler sınava alınmayacaktır. Bu nedenle öğrencilerimiz Açık Öğretim Ortaokulu Bilgi Yönetim Sisteminde fotoğraflarını kontrol etmelidirler. Sistemde fotoğrafları bulunmuyorsa veya kendi fotoğrafları yerine başka bir görüntü yüklenmiş ise halk eğitimi merkezi müdürlüklerine başvuru yaparak güncel fotoğraflarını yükletmeleri gerekmektedir.

Cezaevi eğitim görevlilerine  sistem üzerindeki; adres bilgileri altında bulunan cezaevi bilgisi, cezaevi grubu ile özel durum bilgisi güncelleme işlemleri sürekli açıktır. Bu nedenle  sistem üzerindeki öğrenci bilgilerinin (öğrenciler nakil olduğunda, öğrenciler tahliye olduğunda, tutuklandığında veya cezaevine yeni girdiğinde) güncel tutulması gerekmektedir.

Tutuklu veya hükümlü olan öğrencilerin 2023-1 dönemi kayıt yenileme ve ders seçme işlemleri cezaevi öğretmenleri tarafından yapılacaktır. İlk kayıt işlemleri ise cezaevi öğretmenleri aracılığıyla halk eğitimi merkezi müdürlüklerince yapılacaktır.

2023-1 dönemi kayıt yenileme süresi içerisinde kaydını yeniletmeden cezaevinden çıkan öğrenciler; kayıt yenileme tarihleri içerisinde halk eğitimi merkezi müdürlüklerine başvurarak kayıt yenileme işlemlerini yaptırması gerekmektedir.

11.08.2023 tarihli ve E-24659360-20-81990695 sayılı Bakan Olur'u gereğince;

Aşağıdaki şartlardan en az birini taşıyan vatandaşlarımızın yarım kalan eğitimlerini açık öğretim okullarında tamamlaması ve eğitime erişimlerinin kolaylaştırılması için;

a) İstiklal madalyası verilmiş, vatani hizmet tertibinden şeref aylığı bağlandığını,

b) Şehitlerin eş, çocuk, kardeş, anne veya babası olduğunu,

c) Gazi ve gazilerin eş, çocuk, anne veya babası olduğunu,

ç) 15/7/2005 tarihli ve 5395 sayılı Çocuk Koruma Kanunu kapsamında mahkemeler tarafından üzerine tedbir konulduğunu,

d) İl/ilçe özel eğitim hizmetleri kurulu kararı ile açık öğretim okullarına kayıt yaptıracak özel eğitim ihtiyacı olduğunu,

e) 8/3/2012 tarihli ve 6284 sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun kapsamında olduğunu,

f) Sosyal hizmetler ve çocuk esirgeme kurumunda kaldığını,

g) Sağlık kurulu raporu ile en az % 40 engelli olduğunu,

ğ) Tutuklu, hükümlü veya denetimli serbestlik kapsamında olduğunu, belgelendiren öğrencilerden açık öğretim okulları ilk kayıt ve kayıt yenileme dönemlerinde sınav katılım ücreti alınmayacaktır.

Eyl

Açık Öğretim Lisesi 2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı 1. Dönem İlk Kayıt ve Kayıt Yenileme işlemleri 15 Eylül 2023 - 16 Ekim 2023 tarihleri arasında yapılacaktır.

Örgün öğretim çağında olup Açık Öğretim Lisesi'ne geçmek isteyen öğrencilerden;

2023/30 sayılı genelge kapsamında Örgün Ortaöğretim Kurumlarında okuma hakkını kaybeden öğrencilerin açık öğretim liselerine geçişlerine yönelik bilgilendirme ve yönlendirme işlemleri kayıtlı bulundukları eğitim kurumunca,

2023/30 sayılı genelgenin diğer maddeleri kapsamında olan öğrencilerin ise kayıtlı bulundukları okulun bağlı olduğu il/ilçe Öğrenci Yerleştirme ve Nakil Komisyonu başvurmaları gerekmektedir.

Ayrıca; 23-24 Aralık 2023 tarihlerinde basılı evrakla okullarda yüzyüze yapılacak olan Açık Öğretim Lisesi 2023-1 Dönem sınavına biyometrik resimli sınav giriş belgesi olmayan öğrenciler alınmayacak olup; öğrencilerimizin biyometrik fotoğraflarını en yakın halk eğitimi merkezleri aracılığı ile bilgi yönetim sistemine yükletmeleri gerekmektedir.

Tem

Bafra Mehmet Yıldız Halk Eğitimi Merkezinde 2023-2024 Eğitim-Öğretim yılında ihtiyaç duyulan alanlarda açılacak kurs programlarında  görev almak isteyen Usta Öğreticilerin başvuruları

07-31 Ağustos 2023 tarihleri arasında   e-yaygın sistemi  üzerinden online olarak alınacaktır.

USTA ÖĞRETİCİ BAŞVURU EVRAKLARI

USTA ÖĞRETİCİ BAŞVURU DEĞERLENDİRME FORMU

May

YÜZME ALANINDA EK USTA ÖĞRETİCİ İHTİYACI BULUNMAKTADIR. BELİRTİLEN TARİHLER ARALIĞINDA BAŞVURUNUZU https://e-yaygin.meb.gov.tr/  ADRESİNDEN YAPABİLİRSİNİZ.

Nis

Kurumumuz tarafından kurs işhtiyaçlarını karşılayabilmek için ek usta öğretici başvurusu alınacaktır.